GIRLPOWER #4 – Winterslaap

Het lijkt wel een winterslaap. Nu ja, zo koud is het nog niet, maar alle wielrenners lijken wel van de planeet verdwenen. Vergis je echter niet. De misschien wel belangrijkste trainingsperiode van hun seizoen breekt aan.

De ene begint er wat vroeger mee dan de andere, ieder zijn eigen aanpak denk ik dan. Maar vroeg of laat moet je die lange donkere dagen gaan vullen met de meest uiteenlopende sporten. Ik ben ondertussen al bijna een maand rustig bezig. Lopen, zwemmen, losfietsen, stabiliteit,… Mijn dagen zijn goed gevuld.

Dat weegt soms wel, na een lange dag op school thuiskomen en je nog in alle onmogelijke vormen moeten wringen om je rug stevig te krijgen. Maar ik doe niets liever. Zeker niet met het vooruitzicht dat ik heb op komend seizoen.

Deze week kon ik eindelijk bekend maken van welk team ik volgend jaar de kleuren mag verdedigen. Stiekem vond ik het wel leuk om jullie in spanning te houden, maar anderzijds brandde het op mijn lippen om het aan iedereen te vertellen. Dat door de prachtige kans die ik heb gekregen.

Ik zal dan ook mogen uitkomen voor het nieuwe continentale Dames Wieler Team ofwel DWT. Ik zal daar een top begeleiding krijgen van trainingsschema’s tot een vitaliteitscoach. Maar ook qua materiaal wordt het op en top. Dingen waar ik vroeger alleen maar van kon dromen. Als ik dan ook nog kijk naar de rensters die ik mag gaan vergezellen, ben ik echt wel nu al zeker dat 2016 een leerrijk en mooi seizoen gaat worden.

Trouwens, heb je de laatste Vlaamse Wielrijdersbond al gelezen? Enorm raar om mezelf in een boekje tegen te komen tussen allemaal toprenners. De vele reacties waren dan ook echt super leuk! Diegenen die me graag willen stemmen tot Miss Flandrienne (en dat zou super zijn) moeten nog wachten tot 23 december. Maar vanaf dan mag je je volledig laten gaan!

Maar goed, ik trek me eventjes terug in mijn winterslaap. Mijn actieve, zware winterslaap. Maar dat doe ik genietend, en vol zin richting de toekomst.

Je hoort snel van me! (Want ik kan niet wachten tot ik in het veld mag duiken)

– Mieke Docx

Lees ook...