GIRLPOWER #3 – Miss Flandrienne

Mijn laatste rustweek zit er bijna op. Best wel grappig als ik zie hoeveel mannelijke collega’s hun laatste wedstrijd nog moeten rijden.

Het rusten vond ik eigenlijk niet zo lastig. Het deed best wel goed om thuis te komen van school en eens niets te moeten doen. Maar nu begint het toch wel te kriebelen om er terug in te vliegen.

Zeker toen ik deze week een filmpje te zien kreeg van mij en andere meisjes die een klein interviewtje gaven op Eurosport. Voor de start van de eerste rit van de Lotto Belgium Tour deden twee toffe dames de ronde in het rennerspark. Ze vroegen aan de rensters om hun gevoel te beschrijven in 3 woorden. Stress, een nieuwe ervaring en enthousiast, dat waren de mijne.

Ik vond het super om als ‘kleine renster’ ook eens in beeld te mogen komen. Voxwomen, waar de twee meiden voor werken, is trouwens een prachtig initiatief van dames voor dames. Het is een kanaal over het vrouwenwielrennen. Zeker de moeite waard om te volgen op Twitter, Facebook of Youtube! Het filmpje van mij kan je herbekijken op mijn Instagram:

Verveeld heb ik me ook zeker niet. Zo heb ik maandag een fantastische ervaring mogen meemaken. Misschien heb je ooit al wel gehoord van de Miss Flandrienne verkiezing. Dat is een verkiezing van de Vlaamse Wielrijdersbond, maar dan helemaal niet zoals de andere missverkiezingen. Het magazine wil hiermee de leukste, mooiste, meest sportieve en tofste flandrienne bekronen. Het draait dus rond veel meer dan alleen het uiterlijk en dat vond ik mooi!

De verkiezing vindt pas plaats in het voorjaar maar ik mocht alvast naar een fotoshoot om kledij te showen voor het nieuwe nummer. Het was geweldig om mee te maken, al was ik ‘s avonds blij dat ik in mijn zetel mocht ploffen. Best wel vermoeiend zo’n fotoshoot.

Verder kan ik je ook vertellen dat ik niet langer zal deel uitmaken van het Isorex Ladies Team. Ik heb een mooi aanbod gekregen van een andere ploeg dat ik niet kon laten liggen. Meer kan ik hierover nog niet kwijt maar ik hou je op de hoogte! Ik wil wel alvast het Isorex team bedanken voor de twee mooie en leerrijke jaren.

Tot snel!

Mieke Docx

Lees ook...